طراحی قالب سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟
طراحی قالب سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟
طراحی قالب سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟
طراحی قالب سایت

طراحی قالب سایت چیست و چه اهمیتی دارد ؟

قالب وب سایت از مهم‌ترین فاکتورهایی ست که در طراحی سایت حرفه‌ای اهمیت دارد. مسلماً به همین دلیل است که مدیران کسب و کارها به دنبال یک طراحی قالب سایت خوب و مناسب برای وب سایتشان هستند. اگر شما هم یکی از این مدیران هستید و نیاز به راهنمایی در این زمینه دارید، بهتر است این مقاله که تحت عنوان طراحی قالب سایت چیست و چرا ما نیاز به طراحی قالب سایت داریم می باشد، را مطالعه کنید.

 

طراحی قالب سایت

 

طراحی قالب سایت چیست؟

قالب سایت یا همان سایت تمپلیت، مانند قفسه و دکور یک فروشگاه می باشد که به مشتریان این امکان را می دهد تا ساده‌تر و سریعتر به نیاز و هدف خود برسند. به عبارتی دیگر قالب سایت تشکیل شده از عناصر، المان‌ها، رنگ‌ها و… که باعث می شود سایت شما منظم‌تر و مرتب‌تر به نظر برسد.

چرا به قالب سایت نیاز داریم؟

  • اگر بخواهیم به صورت کاملاً حرفه‌ای به این مقوله بنگریم باید بگوییم که قالب سایت متشکل از رنگ‌ها نیز هست و رنگ یکی از مهم‌ترین عناصر تاثیرگذار در جذب مشتری است که سالیان سال است، امتحانش را در دنیای بازاریابی پس داده. بنابراین تأثیر رنگ بندی در فروش را دست کم نگیرید.
  • اگر می خواهید در نبرد با رقبایتان پیروز میدان باشید، باید قالب سایت تهیه کنید. در واقع قالب سایت با نظمی که به عناصر وب سایت شما می دهد باعث می شود که کاربر دچار سردرگمی نشود. به بیان ساده‌تر شما باید با کمک قالب سایت طوری محصولات و خدمات خود را مرتب کنید که کاربران در کمترین زمان بتوانند به خواسته خود برسند.
  • برای افراد ظاهربین دام پهن کنید. البته این جمله را بد برداشت نکنید، منظور ما کلاه‌برداری نیست! تمام انسان ها به زیبایی جذب می شوند و طراحی قالب سایتی زیبا، باعث می شود در وهله اول مخاطب به سایت شما جذب شود. با طراحی قالب سایت، ظاهر وب سایتتان را طوری زیبا و مرتب کنید که کاربر به محض ورود به آن، تحت تأثیر سلیقه شما قرار بگیرد و علاقه‌مند به وب سایتتان شود.

چند نوع قالب سایت داریم؟

در کل قالب سایت را می ‌توان به دو دسته تقسیم کرد. یعنی شما می توانید از دو روش برای پیاده سازی قالب سایت کمک بگیرید:

  1. قالب سایت اختصاصی: راه اول این است که با ایده و نظر خود مشاور، طراح و متخصصی را برای طراحی ۰ تا ۱۰۰ وب سایتتان در نظر بگیرید.
  2. قالب سایت آماده: روش دوم این است که از قالب‌های آماده کمک بگیرید. وب سایت‌های بسیاری هستند که این قاب‌ها را ارائه می دهند و تنها کافی ست با یک کلیک آنها را دانلود نمایید.

ناگفته نماند که این قالب‌ها به طور معمول به شکل html هستند یا در قالب یکی از سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس، دروپال، جوملا و… می باشند.

البته سیستم‌های مدیریت محتوا با یکدیگر متفاوت هستند پس در ابتدا باید در مورد آنها تحقیقات کنید و سپس مناسب‌ترین آن‌ها را برای کسب و کارتان را برگزینید.

طراحی قالب سایت

چند نکته مهم که باید قبل از انتخاب یا طراحی قالب سایت رایگان یا ارزان در نظر بگیرید

 ‏پشتیبانی از زبان فارسی

این ویژگی به معنی این است که قالب به خوبی بتواند از محتوای فارسی پشتیبانی نموده و راست چین باشد.

سرعت قالب

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نکات در مورد یک سایت پر بازدید، سرعت آن سایت است. پس باید در زمان انتخاب قالب سایت یا طراحی وب سایت ، سرعت آن قالب را در نظر بگیرید. این یک نکته حیاتی است که می تواند به جذب کاربر کمک کندو بنابراین باید قالبی سریع و ساده انتخاب نمایید تا سرعت لود آن زیاد نباشد.

ریسپانسیو بودن

یکی از دیگر ویژگی‌های حائز اهمیت در هر سایت موفق، ریسپانسیو بودن آن است. در حقیقت اگر سایتی این ویژگی را نداشته باشد ممکن است کاربران زیادی را از دست بدهد چراکه همه کاربران از طریق لپ تاپ و کامپیوتر به اینترنت وارد نمی شوند و برخی از کاربران با تبلت و گوشی جستجوهای روزمره خود را انجام می دهند. بنابراین ممکن است مخاطبان زیادی را از این راه جذب کنید پس نباید این نکته را دست کم بگیرید.

سئو فرندلی

همانطور که می دانید سئو و بهینه سازی سایت از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین روش‌ها برای کسب رتبه بهتر و دیده شدن در فضای اینترنتی است. در نتیجه باید دقت داشته باشید که قالب وب‌سایت شما باید امکان سئو شدن داشته باشد.

نصب آسان

در واقع قالبی کاربرپسند است که راه اندازی بسیار ساده‌ای داشته باشد و هر کاربری با هر میزان دانشی به راحتی بتواند آن را نصب کند.

قالب‌های بسیاری در فضای اینترنتی و سایت‌ها وجود دارند اما باید به این نکته توجه کنید که سایت مورد نظر شما بهتر است دارای امکان شخصی سازی باشد تا بعدها بتوانید آن را مطابق سلیقه شخصی خود و متناسب با کسب و کارتان طراحی کنید.

گاهی شرکت های طراحی قالب سایت با ایجاد یک چایلد تم، تغییرات را ابتدا در این قالب ذخیره سازی می کنند که در صورت آپدیت قالب اصلی، بروز خطرات احتمالی انجام نشود. باید با نصب  و اجرای چایلد تم آشنایی کامل داشته باشید.

سازگاری با صفحه سازها

اگر قصد دارید یک وب سایت حرفه‌ای و کاربر پسند داشته باشید، باید حتماً از صفحه سازها برای مدیریت و تغییر ظاهر سایت کمک بگیرید. در نتیجه باید قالبی را انتخاب کنید که با صفحه سازهایی مانند المنتور سازگاری داشته باشد.

ظاهر مرتبط با کسب و کار

سعی کنید به دنبال قالبی باشید که علاوه بر زیبایی، متناسب کسب و کارتان باشد تا کاربران بتوانند با عناصر و رنگ‌های آن ارتباط برقرار نمایند.

به روز رسانی مداوم

قالب‌ها و سیستم‌های مدیریت محتوای بسیاری در بازار و وبسایت‌ها وجود دارند اما همه آنها قابلیت ارائه به روز رسانی‌های جدید را ندارند. از همین رو می‌ توان گفت شما از تکنولوژی‌های روز دنیا عقب می مانید، پس بهتر است به دنبال سیستم مدیریت محتوا و قالبی باشید که همواره در حال به روز رسانی باشد.

معایب قالب رایگان

شاید در ابتدا از این موضوع خوشنود باشید که توانسته‌اید بدون صرف هیچ هزینه‌ای صاحب یک قالب سایت رایگان بشوید اما ماجرا به همین جا ختم نمی ‌شود چراکه قالب‌های رایگان ممکن است خطرات و هزینه‌های نهفته‌ای را به دنبال داشته باشند که فکرش را هم نمی کنید!

در واقع شاید در ابتدای کار شما یک قالب رایگان را دریافت نمایید اما پس از مدتی در می یابید که این قالب دارای ضعف‌ها و مشکلاتی است که باید با افزودن و خریدن افزونه‌ها آنها را پر کنید.

جمع‌بندی طراحی قالب سایت:

در انتها این شما هستید که باید با توجه به نیاز و بودجه طراحی قالب سایت خود را انجام دهید. پس ابتدا این مقاله را با دقت مطالعه نموده و سپس اقدام به تهیه قالب مورد نظرتان نمایید.

هم چنین می توانید با مشاهده بخش نمونه کارها، از میان هزاران وب سایت طراحی شده، قالب آماده خود را انتخاب کنید و از دموی رایگان یک ماهه وب سایت خود، استفاده کنید. در صورت رضایت از عملکرد وب سایت و نحوه پشتیبانی نیز می توانید اقدام به سفارش سایت خود کنید.

اگر سؤال یا نظری در رابطه با این مقاله دارید، می توانید آن را در قسمت دیدگاه‌ها برایمان ارسال نمایید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.