سایت داینامیک و سایت استاتیک چه تفاوت هایی دارند؟
سایت داینامیک و سایت استاتیک چه تفاوت هایی دارند؟
سایت داینامیک و سایت استاتیک چه تفاوت هایی دارند؟
سایت داینامیک و سایت استاتیک

سایت داینامیک و سایت استاتیک چه تفاوت هایی دارند؟

سایت داینامیک و سایت استاتیک:  اگر معنی کلمه یا واژه داینامیک را بدانید تا حدودی می توانید حدس بزنید که منظور از سایت داینامیک چیست! داینامیک به معنای پویا بوده که اگر بخواهیم واضح‌تر آن را بیان کنیم باید بگوییم که سایت‌های پویا به سایت‌هایی می گویند که ثابت و یکسان نیستند و ممکن است المان‌ها و عناصر آنها هر لحظه تغییر پیدا کند. اما سایت‌های استاتیک دقیقا بالعکس آن‌ها هستند. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که به این بحث علاقه مندید پیشنهاد می ‌کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

سایت داینامیک و سایت استاتیک

سایت داینامیک و سایت استاتیک

اصولا سایتهای ایستا یا استاتیک، سایتهایی هستند که ضرورتی برای تغییر مداوم اطلاعات آنها احساس نمی شود. اینگونه وب سایت ها معمولا تنها جهت معرفی کاربرد دارند. عملیات به روز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین در اینگونه سایتها دیده نشده است.

مسلما هزینه های  طراحی سایت برای اینگونه سایت ها کمتر از نوع دیگر است ولی در صورتی که بخواهید تغییری در وب سایت ایجاد کنید حتماً باید از طراح خود بخواهید این کار را برای شما انجام دهد چون وب سایت پنل مدیریتی ندارد. غالباً برای به روز رسانی از شما هزینه ای دریافت می شود.

در مقابل سایتهای پویا یا داینامیک، نیاز به تغییر مداوم اطلاعات و محتوا داشته و بنا به نیازمندی و کاربرد سایت، طراحی و توسعه می یابند. هزینه های طراحی سایت و نگهداری اینگونه وب سایت ها بیشتر از سایت های استاتیک بوده ولی هزینه های بعدی را در پی نخواهد داشت.

در این میان می توان به تقسیم بندی در حد وسط سایتهای پویا و سایتهای ایستا رسید، که می توان تحت عنوان سایتهای نیمه پویا به آنها اشاره داشت.در سایتهای نیمه پویا ، ضرورتی جهت تغییر محتوا و اطلاعات سایت دیده نمی شود، منتهی ارائه خدماتی همچون امکان ارتباط با بینندگان از طریق فرم های خاص و یا ارائه خدمات و کالاهای ثابت از طریق وب سایت را می توان با برنامه نویسی بخشی از سایت فراهم نمود.

سایت داینامیک و سایت استاتیک

سایت استاتیک چیست؟

معمولاً به وب سایت‌هایی که از چند صفحه گسترده مانند html تشکیل شده‌اند، وب سایت استاتیک می گویند. این دسته از وب سایت‌ها توسط کدنویس و برنامه نویس حرفه‌ای طراحی می شود که اغلب هر ۶ ماه یکبار مورد ویرایش قرار می ‌گیرند.

اگر سرعت وب سایت برایتان مهم است و دوست دارید یک بروشور آنلاین به مشتریان خود ارائه دهید، حتماً باید از یک وب سایت استاتیک کمک بگیرید چراکه حجم کد بسیار پایینی دارند و به همین دلیل هم سرعت آنها بالاست.

از طرفی سئو وب سایت‌هایی که استاتیک هستند نیز بسیار ساده‌تر از سایت‌های داینامیک است. اما به دلیل اینکه کاربران عادی قادر نیستند ویرایشات وب سایت‌های استاتیک را انجام دهند، از تهیه و درخواست وب سایت‌های استاتیک خودداری می کنند.

وب سایت‌های داینامیک چیست ؟

باید بدانید اکثر وبسایت‌هایی که تا کنون دیده‌اید وب سایت داینامیک بوده‌اند. این وبسایت‌ها به دلیل اینکه همواره در حال تغییر و به روز رسانی هستند، پویا نامیده می شوند. در کل سایت‌های داینامیک در دو نوع کلی خلاصه می‌ شوند:

1. طراحی وب سایت داینامیک اختصاصی

معمولاً طراحی وب سایت داینامیک به صورت اختصاصی، هزینه‌های بسیاری روی دوش مدیران و صاحبان کسب و کارها می گذارد چراکه این وبسایت‌ها از همان ابتدای کار توسط یک برنامه نویس حرفه‌ای طراحی و کدنویسی می ‌شود. البته که این وب سایت،‌ دقیقا همان چیزی ست که مخاطب انتظارش را دارد، به صورت کاملاً اختصاصی و متناسب با سلیقه شخصی فرد درخواست دهنده.

مزایای وب سایت داینامیک اختصاصی

مزایای این نوع از وبسایت‌ها این است که در وبسایت شما هیچگونه کد اضافی وجود ندارد و دقیقا همان چیزی است که سفارش داده‌اید. از همین‌رو وبسایت شما سرعت بسیار خوبی دارد و در نتیجه بازدید بالایی خواهد داشت چراکه مخاطبان عاشق وب سایت‌های سریع هستند و گوگل هم به این وب سایت‌ها اهمیت بیشتری می دهد.

معایب وب سایت داینامیک اختصاصی

یکی از معایبی که وب سایت‌های داینامیک اختصاصی دارند این است که شما باید همواره با برنامه نویس یا طراح سایت‌تان در ارتباط باشید. یعنی اگر بخواهید همکاری‌تان را با این فرد قطع کنید، یا برنامه نویس وب سایت شما به هر دلیلی موفق به همکاری با شما نشود، ممکن است دچار مشکل یا خطا در وب سایت شوید.

پس از آن، مجبور هستید یک برنامه نویس دیگر استخدام نمایید و شاید ماه‌ها طول بکشد تا برنامه نویس جدید، کدهای نوشته شده در وب سایت را تجزیه و تحلیل نموده و کاربرد آنها در سایت را متوجه شود چراکه هر برنامه نویسی روش و اصول خاص خودش را دارد. نکته دیگر اینکه اگر شما بخواهید یک ویژگی جدید به وبسایت خود اضافه کنید باز هم نیاز به صرف هزینه دارید و اینکار ممکن است مدتی طول بکشد و در نتیجه ممکن است وب سایت، چند ماه به حالت عادی یا ویرایش قرار بگیرد.

در صورتیکه به تازگی کسب و کار آنلاینتان را آغاز نموده باشید، شاید این موضوع برایتان بی اهمیت جلوه دهد، اما اگر یک کسب و کار اینترنتی خوب با تعداد زیادی مشتری بالقوه داشته باشید، آنجاست که اهمیت این مسئله را در می یابید.

سایت داینامیک و سایت استاتیک

2. طراحی وب سایت داینامیک با استفاده از ‏cms

اگر علاقمند هستید که وب سایت‌تان را خودتان طراحی نموده و نظارت کنید، باید از سیستم مدیریت محتوا کمک بگیرید. با کمک این برنامه بدون نیاز به هیچ دانش برنامه نویسی قادر هستید به تولید ویرایش محتوا و… بپردازید. سیستم مدیریت محتوای گوناگونی در بازار و اکثر وب سایت‌ها وجود دارد که از جمله آنها می ‌توان به وردپرس، پرستاشاپ، جوملا و… اشاره نمود.

 

چه نوع سایتی برای چه نوع شرکتی مناسب است، سایت دینامیک یا سایت استاتیک؟

اگر شرکت صرفا برای معرفی کالا و خدمات آن باشد طراحی سایت استاتیک می‌تواند نیاز این شرکت را برطرف کند. به عنوان مثال برای ساخت یک سایت رزومه شخصی، می توانید از سایت استاتیک استفاده نمایید. در این صورت هم حجم وب سایت شما کاهش میابد و سرعت بارگذاری آن نیز بیشتر خواهد شد.

درصورتی که شرکت مدنظر نیاز به بروزرسانی، تغییرمداوم اطلاعات، پرکردن فرم‌های خاص، رزرو نوبت و امکان ارسال خبرنامه در سایت خود را دارد باید از طراحی سایت دینامیک استفاده کند و سایت استاتیک نیاز شما را برطرف نمی کند.

وب سایت داینامیک اختصاصی و وب سایت داینامیک با قالب آماده، چه فرقی با هم دارند؟

همانطور که در گفته‌های بالا اشاره نمودیم، اگر بخواهید وب سایت اختصاصی داشته باشید باید هزینه بسیاری برای برنامه نویسی آن پرداخت کنید و شاید ماه‌ها طول بکشد تا وب سایت شما آماده شود. اما با سیستم‌های مدیریت محتوا یا وردپرس به سادگی و با سرعت می توان یک وبسایت را راه اندازی نمود. اما صد در صد وب سایت شما از طریق cms کامل نمی شود و نیاز به پلاگین و افزونه دارید.

حالا باید بدانید پلاگین و افزونه چیست؟

به برنامه‌هایی که ویژگی‌های خاصی را به وب سایت اضافه می کنند معمولاً افزونه یا پلاگین می گویند. اغلب پلاگین‌ها باید هر چند ماه یکبار به روزرسانی شوند تا اگر مشکلات و خطایی دارند رفع شود یا اگر قابلیت جدیدی برای آن‌ها تعریف شده، از طریق به روز رسانی به آنها اضافه شود.

همچنین اگر از پلاگین موردنظر خود راضی نبودید یا عملکرد آن را نمی پسندید، می توانید آن را با پلاگین مشابه‌اش تعویض نمایید. بنابراین می توان گفت دنیای پلاگین‌ها بسیار دنیای وسیع و گسترده‌ای ست که دست شما را برای انتخاب باز می گذارد.

جمع‌بندی سایت داینامیک و سایت استاتیک:

با مطالعه مقاله ی سایت داینامیک و سایت استاتیک انتخاب برایتان راحتتر می شود چراکه تا حدودی با وب سایت داینامیک و استاتیک آشنا شدید و حالا می توانید یکی از آنها را که متناسب با نیاز کسب و کارتان است، انتخاب نمایید.

اگر قصد سفارش سایتی پویا که برمبنای سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته شده است را دارید، می توانید با ورود به بخش نمونه کارها، بیش از هزاران وب سایت طراحی شده را مشاهده کنید و قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس با درخواست دموی رایگان، می توانید به مدت یک ماه از تمام قابلیت های سایت خود استفاده کنید و در صورت رضایت از عملکرد وب سایت و نحوه پشتیبانی، اقدام به خرید وب سایت کنید.

اگر سوال یا نظری در مورد این مقاله دارید، می توانید آن را در قسمت دیدگاه‌ها برایمان ارسال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.