ریدایرکت کردن به چه معناست و تاثیر آن در سئو چیست؟
ریدایرکت کردن به چه معناست و تاثیر آن در سئو چیست؟
ریدایرکت کردن به چه معناست و تاثیر آن در سئو چیست؟
ریدایرکت در سئو

ساده بگوییم برای مدیریت بهتر سایتتان و ایجاد تجربه کاربری خوب برای مخاطبان‌تان، بهتر است مهارت‌های سئو را به خوبی یاد بگیرید. ریدایرکت کردن یکی از مهارت‌های موثر در سئو است که هر وبمستر و سئوکاری باید آن را به خوبی انجام دهد. اگر اصول ریدایرکت کردن را بلد نیستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد ریدایرکت کردن و تاثیر آن بر سئو با هم گفتگو کنیم.

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت در واقع راهکاری برای انتقال کاربران از یک آدرس به آدرس دیگر است. به بیانی شفاف‌تر، ریدایرکت به معنای تغییر آدرس می باشد. این راه‌حل هنگامی کاربرد دارد که شما بخواهید آدرس یک نوشته را تغییر دهید و کاربران را به آدرس جدید منتقل کنید. هنگامی که شما عملیات ریدایرکت را انجام می‌ دهید کاربران و موتورهای جستجو دیگر با خطای ۴۰۴ مواجه نمی شوند و پس از رجوع به آدرس اول، به طور اتوماتیک به آدرس جدید منتقل می‌ شوند.  

ریدایرکت در سئو

انواع ریدایرکت

برای انتقال دادن url ها در سایت از چند روش کاربردی می توانید استفاده کنید که در ادامه به شرح آن‌ها می‌ پردازیم.

ریدایرکت ۳۰۲

این انتقال کاملاً موقت می باشد و هر زمانی که اراده کنید می‌ توانید آن را غیر فعال نمایید. برای مثال اگر شما در حال حاضر می‌ خواهید نسخه جدیدی از سایت خود را ارائه دهید، می توانید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید. با این کار شما می توانید کاربران را به نسخه جدید و یا نسخه قدیم وب سایت منتقل نمایید.

ریدایرکت ۳۰۱

این انتقال یک روش دائمی و موثر است. اغلب ریدایرکت ۳۰۱ روی سرور و مرورگر اعمال می شود که یکی از بهترین روش‌ها است. با ریدایرکت ۳۰۱ در واقع شما تمام اختیارات سئو از url موجود را به صفحه جدید منتقل می کنید و موتورهای جستجو متوجه این تغییر می شوند و تغییرات را ایندکس می کنند که از لحاظ سئو این انتقال بسیار مناسب است.  

ریدایرکت در سئو

ریدایرکت ۳۰۷

به انتقال موقت ۳۰۲ که در نسخه 1.1  HTTP  می باشد، ریدایرکت ۳۰۷ می گویند. این انتقال برای وقتی مناسب است که شما بخواهید به صورت موقت وب سایتتان را منتقل کنید و سرور شما از نسخه 1.1  HTTP پشتیبانی می کند.

Meta refresh

قطعاً تا به امروز با صفحه‌هایی مواجه شده‌اید که به شما می ‌گویند باید در ابتدا ۵ ثانیه صبر کنید تا به یک لینک دیگر هدایت شوید و یا برای هدایت سریع تر بر روی لینک مشخص شده کلیک نمایید. این نوع از ریدایرکت Meta refresh و یا تازه کردن متا گفته می ‌شود. ریدایرکت Meta refresh به جای اجرا در سطح سرور در سطح صفحه انجام می‌ شود.

سرعت این نوع از انتقال ها اغلب کند است و برای سئو وب سایت اصلاً مناسب نیست. جالب است بدانید که هنگام تازه سازی متا قادر خواهید بود زمان لازم برای انقتال دادن و هدایت کردن کاربر به صفحه جدید را خودتان تنظیم نمایید. حتی می ‌توانید این زمان را روی صفر و یا یک ثانیه در نظر بگیرید.

تاثیر ریدایرکت در سئو

شاید متعجب شوید اگر بدانید در گذشته انتقال ها تاثیر بسیاری در سئو سایت داشتند. یعنی با استفاده از انتقال ۳۰۱، ۸۵ درصد از رتبه و اعتبار سایت منتقل می ‌شد؛ اما در ریدایرکت ۳۰۲ رتبه سایت منتقل نمی ‌شد. امروزه گوگل اعلام کرده که در هیچ کدام از روش‌های انتقال، آسیبی به رتبه وب سایت‌ها وارد نمی شود؛ اما به طور قطع نمی ‌توان گفت ریدایرکت کردن تاثیری در سئو ندارد.

توجه داشته باشید هنگامی که میخواهید محتوایی را به صفحه جدید انتقال دهید باید از مرتبط بودن محتوای صفحه قبل و صفحه جدید اطمینان حاصل کنید؛ چراکه اگر این محتواها یکسان نباشند، صفحه اول رتبه خود را از دست خواهد داد و به صفحه جدید هم منتقل نمی ‌شود.

همچنین از یاد نبرید که اگر روزی خواستید صفحه‌ای را به طور کامل از وب سایت خود حذف کنید، نباید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده نمایید. این کار سبب می شود صفحه مورد نظر از دیتابیس موتورهای جستجو پاک شده و ارزش و اعتبار آن هم به صفحه جدید منتقل نمی ‌شود. اگر قصد پاک کردن محتوا از کل وب سایت را دارید، حتما از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید.

به چه دلایلی باید ریدایرکت انجام دهیم؟

در ادامه شرح می دهیم که در چه مواقعی وبسایت شما نیاز به ریدایرکت کردن URL را دارد.

محتوای تکراری

شاید شما هم به این مسئله واقف باشید که گوگل اصلاً محتوای تکراری را نمی پسندد و وجود محتوای تکراری در سایت شما از نظر سئو اصلاً خوب نیست. در واقع اگر بیشتر از یک نسخه از محتوا در سایت شما وجود داشته باشد گوگل دچار سردرگمی می‌ شود و موتورهای جستجوگر نمی توانند تشخیص دهند که کدام محتوا، محتوای اصلی است!

بنابراین این کار یک امتیاز منفی در سئو محسوب می‌ شود. برای رفع این مشکل می توانید قسمت تکراری مطالب را به نسخه اصلی هدایت کنید و با این کارتان از به وجود آمدن محتوای تکراری در سایت جلوگیری نمایید.  

محافظت از دامنه های مشابه برندتان

یکی از مسائلی که ممکن است برند شما را تهدید کند، خریداری نام‌های مشابه آنلاین، توسط رقبای شماست. برای اینکه بتوانید از نام برند خود محافظت کنید، می بایست تمامی این نام‌های مشابه را پیش از اینکه رقبا بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند، خریداری نمایید.

حالا شاید با خودتان فکر کنید که هدایت کردن محتواها بر روی تمامی این سایت‌ها کار سختی است؛ اما با انتقال دامنه‌ها بر روی دامنه اصلی هم از اضافه کاری راحت می‌ شوید و هم برند خود را حفظ می کنید.

هدایت URL قدیمی به URL جدید

شاید روزی بخواهید آدرس‌های اینترنتی قدیمی خود را به آدرس اینترنتی جدید منتقل کنید. برای اینکار ریدایرکت کردن یک روش موثر می باشد. پس به جای این که آدرس‌های قدیمی خود را پاک کنید و به سئو وب سایت‌تان لطمه بزنید، با استفاده از روش انتقال ۳۰۱ می ‌توانید URL های قدیمی خود را به آدرس جدید منتقل نموده تا رتبه و ارزش آن صفحات از بین نرود.  

هدایت دامنه قدیمی به دامنه جدید

این اتفاق شاید برای بسیاری از شما رخ داده باشد که در ابتدای شروع کسب و کار اینترنتی خود به دلایل مختلفی از قبیل نداشتن آگاهی، به اشتباه دامنه‌ای را خریده باشید که اصلاً مناسب کسب و کار شما نبوده است!

حالا می خواهیم بگوییم که با انتقال دادن می توانید دامنه جدید خود را خریداری کنید و با خیال راحت از طریق انتقال ، دامنه سابق خود را بر روی دامنه جدید هدایت کنید و به ادامه کار بپردازید.   ریدایرکت در سئو

  جمع بندی

شاید انجام عملیات ریدایرکت کردن کمی برایتان نگران کننده به نظر برسد؛ اما با مطالعه این مقاله و رعایت اصول ریدایرکت کردن، می توانید این کار را با خیال راحت انجام دهید. خوشنود می شویم اگر تجربیات خود در زمینه انتقال را برای ما در قسمت دیدگاه‌ها ارسال نمایید. هم چنین اگر قصد خرید و استفاده از سایت مناسب کسب و کار خود را دارید، می توانید با مشاهده بخش نمونه کارها، از میان تعدادی زیادی سایت از پیش ساخته شده قالب مورد نظر خود را انتخاب نمایید و با درخواست دموی رایگان، به مدت یک ماه از سایت خود استفاده کنید. در صورت رضایت از پشتیبانی و عملکرد سایت، می توانید اقدام به خرید سایت خود کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.