نقشه سایت چیست و چگونه سایت مپ بسازیم؟
نقشه سایت چیست و چگونه سایت مپ بسازیم؟
نقشه سایت چیست و چگونه سایت مپ بسازیم؟
نقشه سایت

از مهم ترین روش ها برای بهینه سازی سئو سایت، ایجاد یک نقشه سایت و ثبت آن در گوگل است. این نقشه به گوگل نشان می دهد سایت شما از چه بخش هایی تشکیل شده است و گوگل به راحتی میتواند محتوای شما را درک کند. این فرآیند باعث بهبود سئو و افزایش رتبه شما در موتورهای جستجو خواهد شد.

سایت مپ یا نقشه سایت، شامل تمام آدرس های صفحات سایت است که به موتورهای جستجو معرفی می شوند. اگر قصد بهبود سئو و ساخت نقشه سایت مورد نظر خودتان را دارید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟

همانطور که توضیح مختصری دادیم، نقشه سایت، طرحی از وب سایت شماست که به خزنده های موتورهای جستجو این امکان را می دهد تا راحت تر کار خود را انجام دهند؛ به عبارتی یک راهنما و نقشه از سایت شما در اخیتارشان قرار می گیرد. این نقشه ها به دو فرمت HTML و XML نوشته می شوند.

از طریق سایت مپ به راحتی می توانید به موتورهای جستجو اعلام کنید که کدام صفحات از وب سایت شما دارای اهمیت بیشتری هستند.

 

نقشه سایت

نقشه های سایت در چهار نوع مختلف وجود دارند که در اینجا آنها را نام میربیم:

  • سایت مپ XML: این نوع نقشه سایت رایج ترین نوع آن است که به صفحات مختلف سایت شما، پیوند های لازم را می دهد.
  • سایت مپ اخبار: اخباری که در سایت شما منتشر شده اند و توسط Google News به تایید رسیده اند، توسط این نوع نقشه به گوگل معرفی می شوند.
  • سایت مپ تصاویر: این نوع نقشه باعث شناسایی تمام تصاویر بارگذاری شده در سایت شما به گوگل می شود.
  • سایت مپ ویدیویی: این نقشه نیز همانند سایت مپ تصاویر، باعث درک محتواهای ویدیویی سایت شما توسط گوگل می شود.

مزایای نقشه سایت

ایجاد یک نقشه سایت صحیح، اهمیت زیادی در شناساندن بخش های مختلف سایت به گوگل و سایر موتورهای جستجو را دارد. در این بخش به مزایایی که سایت مپ برای شما ایجاد می کند می پردازیم.

  • سایپ مپ این پیام را به موتورهای جستجو انتقال می دهد که محتوای سایت شما آماده ایندکس شدن است و خزنده ها می توانند اطلاعات آن را ثبت کنند.
  • سایت مپ باعث می شود موتورهای جستجو درک صحیحی از محتوای سایت شما داشته باشند و بفهمند سایت شما در چه زمینه ای است و صفحات مهم آن کدامند.
  • بروز رسانی های سایت شما به صورت مرتب توسط سایپ مپ، به گوگل اطلاع رسانی می شوند.
  • سایت هایی که در لینک سازی داخلی ضعیف هستند، توسط سایت مپ می توانند این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنند.
  • یکی از مشکلات سایت های بزرگ با صفحات تو در تو، سرعت کم ایندکس شدن آنهاست. توسط سایت مپ، ایندکس کردن این سایت ها با سرعت و دقت بالایی انجام می گیرد.

نحوه ساخت نقشه سایت

برای ایجاد سایت مپ کار سختی پیش رو نخواهید داشت. در این بخش روش های مختلف ساخت سایت مپ را بررسی می کنیم.

استفاده از افزونه ها

اگر سایت شما بر اساس سیستم های مدیریت محتوا ساخته شده است، به راحتی میتوانید بوسیله افزونه های مختلف، نقشه سایت ایجاد کنید. یکی از افزونه های کاربردی در سئو که امکان ایجاد سایت مپ را به شما می دهد، Yoast SEO است. بوسیله این افزونه، این امکان را دارید که به راحتی سایت مپ XML بسازید بصورتی با ایجاد صفحات مختلف، بطور خودکار بروز رسانی شود.

 

نقشه سایت

یکی دیگر از افزونه هایی که مخصوص ایجاد سایت مپ ساخته شده است، افزونه Google XML Sitemaps است. توسط این افزونه نیز به سادگی می توانید نقشه سایت خود را ایجاد نمایید.

استفاده از وب سایت XML Sitemaps 

اگر از ورد پرس استفاده نمی کنید هم جای نگرانی نیست. می توانید با ابزار های مختلفی نقشه سایت خود را تولید کنید. xml-sitemaps یک ابزار تولید فایل سایت مپ است که می توانید از آنها به عنوان سایت مپ خود استفاده نمایید. هنگام ساخت سایت مپ شما توسط این ابزار، لازم است بصورت دستی آن را بررسی کنید و در صورت لزوم ویرایش کنید.

ارسال و ثبت فایل سایت مپ در گوگل

پس از ساخت فایل سایت مپ خود، لازم است تا آن را در گوگل به ثبت برسانید. برای این کار طبق برنامه زیر پیش بروید:

  • وارد حساب Google Search Console خود شوید.
  • در بخش Index، در نوار کناری وارد Sitemaps شوید. در این صفحه در صورت ایجاد سایت مپ های قبلی، آنها را مشاهده خواهید کرد.

 

نقشه سایت

  • در این قسمت نیاز است تا URL سایت مپ خود را وارد کنید و گزینه Submit را بزنید.

 

نقشه سایت

  • اگر همه چیز درست پیش رفته باشد، اطلاعات نقشه سایت خود را در صفحه Submitted Sitemaps مشاهده خواهید کرد.

 

نقشه سایت

نکات مهم و ضروری در ایجاد نقشه سایت

نکاتی وجود دارند که برای گرفتن بهترین نتیجه از سایت مپ خود، نیاز است تا آنها را رعایت کنید. در این بخش نگاه کوتاهی به برخی از این نکات و راهنمایی ها می پردازیم.

تطابق سایت مپ با Robots.txt

Robots.txt یک فایل ساده متنی است که در دایرکتوری سایت قرار دارد. اهمیت زیادی که دارد این فایل و نقشه سایت شما با یکدیگر تطابق داشته باشند.

استفاده در سایت های بزرگ

اگر وب سایت شما حجم بالا و تعداد صفحات زیادی دارد، ضروری است که از نقشه سایت بهنیه و مناسب برای بخش بندی سایت خود استفاده کنید.

تاریخ 

حتما تاریخ آخرین تغییر URL سایت مپ خود را بررسی کنید.

حجم کم 

هنگام ایجاد سایپ مپ توجه داشته باشید که حجم فابل بالاتر از 50 مگابایت نباشد.

 

جمع بندی

سایت مپ یا نقشه سایت از موارد مهمی است که در سئو سایت و بهبود رتبه شما تاثیر بالایی دارد. در این مقاله به نحوه ایجاد و مزایای نقشه های سایت پرداختیم.

هم چنین اگر قصد خرید یک وب سایت حرفه ای مناسب با کسب و کار خود را دارید، می توانید با مشاهده بخش نمونه کارها، قالب مورد نظر خود را انتخاب کرده و با درخواست دموی رایگان، به مدت یک ماه از وب سایت خود استفاده کنید. در صورت رضایت از عملکرد نرم افزار و نحوه پشتیبانی نیز می توانید سایت خود را خریداری نمایید و از یک سال پشتیبانی، دامنه و هاست رایگان بهره مند شوید.

در صورت وجود هرگونه سوال با گروه طراحی سایت معین در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.