تغییر نام فیسبوک به متا
تغییر نام فیسبوک به متا
تغییر نام فیسبوک به متا
تغییر نام فیسبوک به متا

اگر شما هم اخبار دنیای تکنولوژی را دنبال کرده باشید، احتمالا خبر تغییر نام فیسبوک به متا را شنیده اید. این خبر که سر و صدای زیادی را در دنیای تکنولوژی به راه انداخته، موضوع گسترده ای را شامل می شود که می تواند باعث تحول دنیای تکنولوژی شود.

به نوعی مالک شرکت فیسبوک، مارک زاکربرگ در تلاش برای مالکیت متاورس، عنوان شبکه اجتماعی فیسبوک را به متا، تغییر نام داده است. اما متاورس چیست و دلیل اصلی تغییر نام شرکت فیسبوک به متا چه چیزی می تواند باشد؟ در این مقاله قصد داریم به این موضوعات بپردازیم.

 تغییر نام فیسبوک به متا

مارک زاکربرگ مالک شرکت فیسبوک که پلتفرم های محتلفی مانند واتس اپ، اینستاگرام و فیسبوک را در اختیار دارد، نام این شرکت را در تاریخ 28 اکتبر، به متا تغییر داد. دلیل اصلی این تغییر نام در کنفرانس سالیانه Connect توضیح داده شد. زاکربرگ در این کنفرانس اعلام کرد که نام فعلی فیسبوک، نشان دهنده فعالیت های فعلی این شرکت نیست چه برسد به فعالیت هایی که قرار است در آینده رخ دهد. به همین دلیل نام این شرکت با توجه به فعالیت های آینده ای که قرار است انجام شود، به متا تغییر کرده است.

تغییر نام فیسبوک به متا

 

با تغییر نام فیسبوک به متا، زیر مجموعه های این شرکت مانند واتس اپ و اینستاگرام، تغییری در نام خود نخواهند داشت و با همان نام قبلی به فعالیت های خود ادامه خواهند داد. این تغییر نام تنها در شرکت اصی رخ داده است به گونه ای که لوگوی اصلی ساختمان فیسبوک نیز، به متا تغییر کرده است.

متاورس چیست؟

همانطور که خود مالک فیسبوک اشاره کرده است، دلیل اصلی تغییر نام فیسبوک به متا، فعالیت های آتی این شرکت است. این فعالیت ها که روی آن مانور زیادی داده شده است، متاورس است و دلیل اصلی تغییر نام فیسبوک به متا نیز، همین موضوع است.

متاورس به فضای سه بعدی مجازی و همیشه فعالی گفته می شود که کاربران آن به وسیله گجت های هوشمند مانند عینک های واقعیت افزوده، می توانند وارد آن شوند و با افراد و کاراکتر های دیگر، تعاملی همه جانبه داشته باشند. به نوعی می توان متاورس را جایگزین اینترنت فعلی دانست.

 

تغییر نام فیسبوک به متا

معنای کلمه متاورس نیز اشاره به عملکرد کلی آن دارد. این کلمه از دو بخش متا و ورس به معنی فراتر از جهان اشاره دارد و ریشه آن به سال 1992 بر می گردد. این اصطلاح در کتابی به نام Snow Crash، نوشته فردی به نام نیل استفنسون به کار برده شد. در این کتاب متاورس به منظور توصیف فضای مجازی به کار برده شده است که افراد درون آن با یکدیگر تعامل و معاشرت دارند.

متاورس موضوعی پیچیده است و نیاز به توصیف بسیار بیشتری دارد. در این بخش تنها به منظور آشنایی و دلیل تغیر نام فیسبوک به متا، یک تعریف کلی از آن ارائه کردیم. در مقاله های بعدی به طوری تخصصی به ویژگی ها و مزایای متاورس خواهیم پرداخت.

دلایل تغییر نام فیسبوک به متا

مسلما انتخاب نام یک شرکت هنگام تاسیس، کار راحتی نخواهد بود. با توجه به گسترش شرکت و فعالیت های انجام شده آن، تغییر نام یا ریبرندیگ آن، با ریسک های زیادی مواجه خواهد بود. تغییر نام فیسبوک به متا نیز با برخی ریسک ها همراه است. اینکه آیا نام جدید می تواند به موفقیت برسد و بیانگر فعالیت های کامل آن شرکت خواهد بود یا خیر.

در این بخش برخی دلایل ریبرندینگ و تغییر نام شرکت ها را بررسی می کنیم تا بیشتر با هدف زاکربرگ از تغییر نام فیسبوک به متا آگاه شویم. توجه کنید این دلایل کلی هستند و ممکن است تمامی آنها مربوط به شرکت فیسبوک نشوند.

شروعی دوباره

بسیاری از شرکت ها هنگامی که با شکست مواجه می شوند و به مرور زمان در بازارهای رقابتی مشتریان خود را از دست می دهند، اقدام به ریبرندینگ و تغییر نام خود می کنند. این تغییر نام علاوه بر اینکه به مشتریان خود این نوید را می دهد که تغییرات بزرگی در راه است و مشکلات گذشته پشت سر گذاشته شده است، توجه بازار را به خود جلب می کند که به نوعی تبلیغات برند جدید شرکت می تواند باشد.

به این صورت اگر شرکت روند جدیدی را پیش گیرد، تاثیرات مثبت آن چند برابر نمایش داده خواهد شد که تاثیر بسیار بالایی در جذب کاربر و مشتری خواهد داشت.

توسعه فعالیت ها

هنگام تاسیس یک شرکت، نامی که برای آن انتخاب می شود ممکن است تنها به فعالیت های کنونی همان دوره زمانی اشاره داشته باشد. با پیشرفت شرکت و گسترش زمینه های فعالیت آن، ممکن است نام شرکت پاسخ گوی تمام جنبه های کاری شرکت نشود بنابراین نیاز است برای گمراه نشدن کاربران و توصیف درست خود، نام شرکت تغییر داده شود.

این شاید یکی از دلایل تغییر نام فیسبوک به متا باشد که در شرکت های معتبر مانند اپل و استارباکس نیز اتفاق افتاده است. شرکت اپل در 2007، پسوند “Computer” را از نام خود حذف کرد و استارباکس نیز در سال 2011، پسوند “Coffee” را از لوگو و نام خود حذف نمود. در تصویر زیر تغییراتی که این برند ها در لوگو و نام خود داشتند را مشاهده می کنید:

 

تغییر نام فیسبوک به متا

همانطور که مشخص است، این تغییرات در نام و لوگو که به نظر ساده نیز می رسند، با ریسک های جدی روبرو بوده اند که در نهایت موفقیت بیشتر شرکت را تامین کرده اند. در مورد تغییر نام فیسبوک به متا نیز ممکن است این موضوع صدق کند. این تغییرات بسیار گسترده تر از تغییر پسوند یا رنگ لوگو است. فیسبوک کاملا به یک برند دیگر تغییر نام داده است و باید ببینیم می تواند به موفقیت دست پیدا کند یا خیر.

تبدیل استارت‌آپ ها به شرکت های بزرگ

از دیگر دلایل تغییر نام و برند، تبدیل شرکت استارت‌آپی به شرکتی بزرگ است. گاهی ممکن است نام های انتخابی که برای استارت‌آپ ها انتخاب شده اند، در سطوح جهانی مناسب نباشند به همین دلیل هنگامی که شرکت رشد زیادی پیدا می کند، نام آن نیز باید تغییر کند.

برای نمونه، این تغییر نام ها در شرکت گوگل، سایت اینستاگرام و توییتر بوده است. در ابتدای کار، گوگل “Backrub” نام داشت و اینستاگرام به نام “Bourbon” آغاز به کار کرد. همچنین توییتر نیز به شکلی مختصر “Twittr” نوشته می شد.

دلایل زیادی برای ریبرندینگ شرکت ها وجود دارد که به مهم ترین آنها اشاره کردیم. از نظر شما دلیل تغییر نام فیسبوک به متا چه دلیل دیگری می تواند داشته باشد؟

 

تغییر نام فیسبوک به متا

جمع بندی

تغییر نام فیسبوک به متا، یکی از خبرهای مهم دنیای تکنولوژی در چند وقت اخیر بوده است. این تغییر نام به دلیل معرفی متاورس صورت گرفت که گسترش فعالیت های فیسبوک را در پی خواهد داشت.

در این مقاله نگاهی کوتاه به متاورس داشتیم و دلایل احتمالی تغییر نام فیسبوک به متا را نام بردیم. اگر شما نیز نظر یا پینشهادی در این زمینه دارید، می توان آن را از طریق بخش دیدگاه ها برای گروه طراحی سایت معین ارسال کنید.

شرکت طراحی سایت معین با ارائه نمونه کارها و سایت های از پیش ساخته فراوان و هم چنین امکان استفاده از دموی رایگان سایت به مدت یک ماه، می تواند گزینه مناسبی برای خرید سایت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.