اصول و قواعد طراحی سایت
اصول و قواعد طراحی سایت
اصول و قواعد طراحی سایت
اصول و قواعد طراحی سایت

اگر قصد دارید به عنوان یک طراح وب سایت و یک متخصص در این رشته فعالیت خود را ادامه دهید، نیاز است با برخی اصول و قواعد طراحی سایت آشنا باشید. آشنایی با این اصول باعث می شود وب سایتی حرفه ای را طراحی کنید طوری که بازدیدکنندگان آن تا مدت ها از وب سایت استفاده نمایند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی اصول و قواعد طراحی سایت بپردازیم. اگر شما نیز به تازگی اقدام به طراحی سایت کرده اید، با ما همراه باشید و این اصول را در وب سایت خود پیاده کنید.

اصول و قواعد طراحی سایت به چه معناست؟

اصول و قواعد طراحی سایت به چهارچوب و قوانینی گفته می شود که رعایت آنها باعث بهتر قرار داده شدن اجزای مختلف سایت در کنار یکدیگر می شود. تمامی طراحان سایت برای افزایش بازدید کنندگان و جذب مخاطب بیشتر، ملزم به رعایت این اصول هستند.

 

اصول و قواعد طراحی سایت

به طور کلی مراحلی که در طراحی سایت باید طی شوند شامل موارد زیر است:

  1. بررسی نیازها
  2. آماده سازی طرح اولیه
  3. ایجاد و تولید محتوای مناسب
  4. پیاده سازی تکنیک ها و اصول طراحی
  5. انتشار وب سایت
  6. رفع اشکالات و توسعه

با رعایت این مراحل، می توان وب سایتی پویا با اهدافی مشخص را به گونه ای طراحی کرد تا مشتریان بسیاری را جذب خود کند.

بررسی اصول و قواعد طراحی سایت

همانطور که گفته شد برای افزایش آمار بازدید از یک وب سایت، باید نکاتی را هنگام طراحی آن بکار بگیرید. رعایت اصول و قواعد طراحی سایت علاوه تاثیر گذاری روی سئو سایت، باعث کاربر پسند بودن یک وب سایت می شود و خزنده های گوگل به راحتی می توانند محتوای سایت را ایندکس نمایند.

در این بخش برخی از اصول و قواعد طراحی سایت که از اهمیت بالایی برخوردار هستند را بررسی می کنیم.

انتخاب دامنه و هاست

پس از طی کردن مراحل اولیه طراحی وب سایت مانند نیاز سنجی، تولید محتوا و ایجاد طرح های اولیه، باید وب سایت خود را پیاده سازی نمایید و تکنیک های طراحی سایت را اجرا کنید. اولین اقدام در پیاده سازی یک وب سایت نیز انتخاب و خرید دامنه و هاست مورد نظر است.

شما به عنوان یک طراح وب سایت، باید راهنمایی کاملی در مورد انتخاب نام دامنه مناسب به مشتریان خود ارائه دهید. نام دامنه انتخاب شده باید مرتبط با کسب و کار مورد نظر باشد و به راحتی به ذهن سپرده شود. هم چنین کوتاه بودن نام دامنه و آسان بودن نوشتار آن، تاثیر زیادی در به خاطر سپردن آن خواهد داشت.

شما می توانید دامنه وب سایت طراحی شده خود را با پسوند های مختلف خریداری نمایید. مناسب ترین دامنه برای وب سایت شما با توجه به قیمت آن، دامنه ir. می باشد و اگر قصد دارید از دامنه های دیگر مانند com. و سایر دامنه ها استفاده کنید، باید هزینه بیشتری بپردازید.

از دیگر اصول و قواعد طراحی سایت، انتخاب هاست مناسب است. به طور خلاصه هاست همان فضایی است که وب سایت روی آن پیاده سازی می شود و عوامل مختلفی مانند سرعت، حجم، تعداد ساب دامین ها و … روی قیمت آن تاثیر گذار است. سعی کنید با توجه به میزان محتوای آپلود شده در وب سایت و پیش بینی کاربران آن، هاستی مناسب را خریداری نمایید.

 

اصول و قواعد طراحی سایت

روش های طراحی سایت

شما به عنوان یک طراح سایت، باید با تکنولوژی و روش های مختلف طراحی سایت آشنا باشید. به طور کلی در طراحی سایت به دو روش صورت می گیرد؛ طراحی سایت بر پایه سیستم مدیریت محتوا و یا طراحی سایت با استفاده از زبان های برنامه نویسی.

اگر با زبان های برنامه نویسی آشنایی کاملی دارید، می توانید با انتخاب مناسب ترین آنها، وب سایت مدنظر خود را پیاده سازی کنید. توجه داشته باشید طراحی سایت بوسیله زبان های برنامه نویسی نیازمند دانش کافی و صرف زمان نسبتا زیادی است. هم چنین به دلیل تخصصی بودن وب سایت، مدیر وب سایت تنها در صورتی امکان استفاده و مدیریت بخش های مختلف آن را دارد که با زبان های استفاده شده در سایت آشنایی داشته باشد.

با توجه به صرف زمان و دانشی که روی وب سایت های تخصصی می شود، طبیعتا هزینه آنها بالاتر از سایر وب سایت ها خواهد بود و امکانات گسترده ای برای ایجاد تغییرات و یا افزودن ویژگی های جدید در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

روش دیگر استفاده از سیستم های مدیریت محتواست. محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا که در اکثر شرکت های طراحی سایت مورد استفاده قرار می گیرد وردپرس است. شما می توانید با استفاده از قالب های خریداری شده، در سریع ترین زمان ممکن اقدام به طراحی سایت آماده کنید. هم چنین در صورتی که با زبان های برنامه نویسی آشنا هستید، می توانید یک قالب اختصاصی برای وردپرس طراحی و روی وب سایت پیاده سازی کنید.

تایپوگرافی و رنگ بندی

یکی از اصول و قواعد طراحی سایت که تاثیر زیادی در جذب مخاطب خواهد داشت، استفاده از رنگ بندی و تایپوگرافی مناسب در وب سایت است. شما به عنوان یک طراح سایت، باید اطلاعات کافی در مورد رنگ بندی مناسب وب سایت داشته باشید. بسته به نوع وب سایت و کاربران آن، رنگ بندی و تایپوگرافی یک وب سایت می تواند تغییر کند.

 

اصول و قواعد طراحی سایت

وب سایت coolors می تواند کمک زیادی در انتخاب پالت رنگی مناسب برای وب سایت طراحی شده کند.

ریسپانسیو بودن

از دیگر اصول و قواعد طراحی سایت که باید در تمامی وب سایت ها رعایت شود، ریسپانسیو بودن یا واکنش گرایی وب سایت است. به این معنی که وب سایت طراحی شده باید قابلیت سازگاری با انواع صفحه نمایش ها را داشته باشد و در تمامی دستگاه ها به شکل صحیح نمایش داده شود.

 

اصول و قواعد طراحی سایت

ناوبری آسان

وب سایت طراحی شده شما باید ناوبری ساده ای داشته باشد. به این معنی که مخاطب با ورود به وب سایت دچار سردرگمی نشود و به راحتی به صفحه مورد نظر هدایت شود. به همین منظور سعی کنید از منوهای نامرتب و تو در تو در وب سایت استفاده نکنید و بخش های مختلف وب سایت را به شکلی مشخص طراحی کنید.

جمع بندی

اگر قصد دارید به عنوان یک طراح سایت فعالیت خود را ادامه دهید، باید با تکنیک ها و اصول و قواعد طراحی سایت آشنا باشید. رعایت این اصول باعث می شود بازدیدکنندگان وب سایت افزایش یابند و سایت شما به شکلی حرفه ای طراحی شود.

هم چنین اگر قصد خرید یک وب سایت مناسب برای کسب و کار خود را دارید، می توانید با مشاهده نمونه کارها، قالب مورد نظر خود را انتخاب کرده و با ثبت درخواست دموی رایگان، به مدت یک ماه از وب سایت خود استفاده نمایید. در صورت رضایت از طراحی و عملکرد وب سایت و هم چنین نحوه پشتیبانی نیز می توانید اقدام به پرداخت و خرید سایت خود کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.